Derma Untuk Dana PRU 13

Saturday, October 20, 2012

Fakta: 97.5% rakyat Malaysia tolak kamera AES


http://networkedblogs.com,

Pecah Berita! Fakta! 97.5% Rakyat Malaysia Tolak Kamera AES JPJ Barisan Nasional!


KAMERA AES DARI JPJ DAN KERAJAAN BN
UNTUK MENJAMIN KEWANGAN RAKYAT
MASUK POKET KAUM BANGSAWAN.
TERIMA KASIH KERAJAAN BARISAN NASIONAL!
KERANA MEMAHAMI ASPIRASI RAKYAT.

Kuala Lumpur - by @tiewnama..


Kerajaan persekutuan dibawah kendalian Barisan Nasional berkata bahawa kerajaan TIDAK AKAN memansuhkan akta AES kerana iainya bertujuan mendidik PENGGUNA JALANRAYA dan bukannya bertujuan MENGAUT KEUNTUNGAN MAXIMA RM beribu juta untuk kroni seperti yang di gembar gemburkan oleh Pakatan Rakyat

JPJ yang ''mewakili'' dan menjadi juru cakap kerajaan BN berkata sebanyak 63,000 gambar telah di tangkap di 21 lokasi AES hanya selama 8 hari.

Rakyat pula mengkritik bahawa JPJ di bawah Barisan Nasional tidak memasang kamera AES ini di kawasan maut tetapi di kawasan lapang dan jalan yang luas yang lurus yang hanya boleh di bawa 35kmj hingga 70kmj saja!

Berikut adalah Bancian dan Undian dari Rakyat Malaysia sendiri berkaitan dengan kamera AES yang di letakkan di 813 kawasan seluruh malaysia.

2,345 orang tidak bersetuju dengan sistem Kamera AES 66 orang bersetuju dengan sistem AES..

Buat perbandingan di sini adalah seperti berikut..
2,345 + 66 = 2411 orang yang mengundi secara rawak.

2,411 / 100 = 1% mewakili 24 orang,

Tidak bersetuju mewakili 97.5%
berbanding yang bersetuju hanya 2.5% saja!

Adakah ini yang di katakan oleh menteri pengangkutan dan timbalannya serta pengarah JPJ bahawa sistem ini di terima oleh MAJORITI Rakyat Malaysia?

Seperti sedia maklum, rakyat malaysia kini mahukan sebuah kerajaan yang jujur dan amanah dalam menjaga KEBAJIKAN rakyat, bukan menganiaya mereka dengan tindakan tindakan yang di lihat semakin hari semakin MELAMPAU dan ZALIM!.

CARTA BANCIAN & UNDIAN SEPERTI GAMBAR DI BAWAH.Highway yang luas dan lurus serta besar, hanya boleh di pandu 70kmj saja? Sedangkan ada 5 lane di situ, tahniah kerajaan Barisan Nasional & JPJ! Kerana Tindakan anda tidak mengikut Aspirasi Rakyat!

Tahniah!


No comments: